Apr 20, 2013

"The Longest Giveaway Ever by Ain"



Syarat-Syarat nak join GA:-

 Buat 1 entry bertajuk:- "The Longest Giveaway Ever by Ain"
 Wajib tempek banner kuching diatas
 Wajib follow blog ni. dan SUNAT follow twitter 
 Wajib like fanpage ain. 
 Sunat Tag seberapa banyak yang boleh. Ada hadiah khas. *pastikan mereka tahu*
 Tinggalkan link entry bukan link blog di entry ini.


Tarikh mula: sekarang
Tarikh tamat: 250 peserta atau 20 disember. pilih cepat!
Keputusan: 1-5 hari selepas tarikh tamat.
SENARAI HADIAH

1x EXCLUSIVE TOP
2x ACSSESORIES
1x CARDIGAN
5x HADIAH MISTERI
2X TOPUP RM5
1X 3PCS TOMATOX BRIGHTENING WHITE MASK
SEMUA PESERTA MENDAPAT 5% DISCOUNT DI ANSENEDA SHOP'S
SEMUA PESERTA AKAN DIREVIEW
SEMUA PESERTA DIBLOGLISTKAN
SEMUA PESERTA AKAN DIEDIT BLOGNYA
*hadiah akan bertambah sentiasa*
PEMBAHAGIAN HADIAH

1. top refferal
2. tag terbanyak
3. entry kreatif
4. random.org
5. main cabut2 nombor
KLIK TAMBAH HADIAH

Betul, hadiah akan sentiasa bertambah.
WAJIB ADA DI ENTRY

-banner
-kata2 semangat untuk ain menghadapi UPSR *tolong jaga bahasa.
-kalau ade tips2 untuk ain, sila kongsikan
-kalu bertanding entry kreatif, silalah 'kreatif'kan entry anda.




ENTRY KHAS UNTUK ADIK AIN KITA !

okay firstly i want to say is ... ain you have to struggle and keep on ok !
don't give up . kalau ain berusaha lebih , keputusan yang ain akan dapat jugak cemerlang . study study jugak . kesihatan tuh kena jaga - penting ye ! jangan stress sangat sebab stress akan memudaratkan kesihatan kita jugak ... jangan lupa yang paling utama sekali . doa dalam sembahyang . mohon kepada tuhan agar kita diberi petunjuk dan dipermudahkan segala urusan bagi kita ! akak akan sentiasa doakan yang terbaik untuk ain ok ! 

TIPS-TIPS

okay tips ini adalah untuk ain 
- buat nota yang ringkas 
- rajin-rajin baca nota-nota yang penting
- selalu buat latihan/latih tubi 
- sentiasa berfikiran yang positif ye ain ! 
- jangan lengahkan masa or membazir waktu dengan benda-benda yang tak berfaedah
- banyakkan zikir and mohon kat allah kerana hanya Dia yang boleh makbulkan doa kita

okay good luck ye ain ... hwaiting !!!







#3 - WEEKLY GA BY SHARINA



nak join ? click banner ok


Hadiah
  • 2x PMC dari Yat Yatie
  • 2x Topup dari Paly
Tips Nak Menang
  • Follow the rules
  • Tag kawan2 anda
  • dan Hebahkan 

Pemilihan Pemenang
  • Random.org

Tarikh Penting
  • Tarikh Tutup - 23 April 2013
  • Pengumuman pemenang - 24 April 2013


Makan- Makan Giveaway by Miratul Reyyah





      Syarat- syarat

                                                FOLLOW blog ni.. LIKE page skali taw ;)

 Disebabkan giveaway ni fully sponser by me, so korang WAJIB tekan SINI and  SINI 
  (Tggu Hbs Loading)
                       (Wajib klik iklan tu taw.. ini mgenai rezeki.Nanti hadiah korang dpt tak berkat klu tak jujur..jd kena jujur dan ikhlas ye... )


                                  Buat entry tajuk Makan- makan Giveaway by miratul Reyyah
                                              
                                                       Then, linkkan blog nu kat banner tu..

                                                       Tak yah nak buat entry memanjang eh..

                                                                           DONE! ;)

                                         1 org pemenang dipilih dr top referral n 6 org Random

                                                    TEMPOH : 18/04/2013 - 5/05/2013






                              SENARAI HADIAH / MAKANAN/ JAJAN/KEREPEK.. hehe

                                                            Kek Lapis Sarawak x 1
                                                            
                                                            Popiah Perisa Keju x 1
                                             
                                                           Popiah Simpul Kasih x 1

                                                                Kacang Telur x 1

                                                                   Maruku x 1

                                                                Kuih Sepit x 1

                                                                Kuih Lidah x 1









p/s : nak join click on the banner 







'segmen kenalkan diri - CIK i l y'



nak join bole click on the banner ;)

1. Real name: Nur Najaa Kaha Binti Mohd Kaharuddin
2. Nickname: Najaa,Angah
3. Starsign and Age: Pisces,officially 18 years old
4. Male or Female: Guess It !!!


5. Facebook: No Facebook T_T
6. Website: mizzkeyna.blogspot.com - oh my lovely blogger forever
7. Twitter: No Twitter
8. Other: -

9. Hair color: Dark brown 
10. Long or short: Just a Nice Short 

11. Loud or Quiet: sometimes quiet but sometimes i love to make noises ~~
12. Sweats or Jeans: Jeans, Of course
13. Phone or camera:Phone . 
14. Health Freak: Yes ! oh i just really hate to eat medicine . oh tidak nanti tekak jadi loya selama seminggu . tu pun belum tentu lagi !
15. Drink or smoke: Definitely not . nak kena pelangkung dengan parent . oh tak !!!

16. Do you have a crush on someone: yeah banyak kali ...

17. Eat or drink: both of them ... ;)
18. Piercings: both of my ears ... kat hidung akan datang
19. Tattoos: just love it but Haram you olls 
Have You EverBeen in a relationship: hurmm malas nak jawab
Quarrel with someone u like: suka gila . hahaha tapi dengan orang yang i paling tak suka . waktu form 4 and 5 dengan orang yang sama kottt .... GRRR

Been in a car accident: Nope 
Been in a fist fight:Yup but i win !! ~~yelah tuh

First Piercing: don't remember much

Best Friend(s): my blog .. huhu

Award(s): never i think

Crushsecret
Vacation: Thailand

Last Person you talked to: my mom
Person you texted to: nope untuk mase sekarang nih
Person(s) you watched movie with: my family

Food you ate: just now ... muffin with pudding
Drink you drank: nope

Movie you watched: coming soon

Song listened to: sieng sa eun - mai ai ser un
Thing(s) you bought: nothing lah bro !!! 

Person you hugged: ape punya soalan nih !!! maleh lah nak jawab ~~~ :)

Favourite Food: italian food ! japan food ... ape ntah nama nye dah lupo lahhh
Drinks: i love to drink strawberry juice !!

Have you ever Kissed in the snow: Never
Celebrated Halloween: oh yup
Had your heart broken: banyak kali kott T_T
Went over the limits on your cell phone: no
Came out of the closet: no

Gotten pregnant: NO
Had an abortion: never ...

Done something you've regretted: hang out with my friends senyap-senyap and Kantoiii
Broke a promise: ntah lah
Hide a secret: yupppp
Pretended to be happy: YES even right now
Met someone who changed your life: NOpe
Pretended to be sick: haha yes sebab malas nak tuisyen.kol teacher jgn datang rumah sebab sakit perut . huhu ~~
Left the country: -

Tried something you normally wouldn't try: haha memang hobi kot . 
Cried over the silliest thing: ya,ya,ya
Ran a mile: merentas desa ! haha tak sukaa
Went to the beach with your best friend(s): Never or coming soon


Stay single the whole year: yea betul . untuk selama-lamanya lagi bagusss !!!

Currently Eating: haiya manyak soalan yang sama lah weii
Drinking: Lu fikirlah Sendiri beb
Listening to: GRRR

Waiting for: my mom to cook

Your future

Want kids: Twins
Want to get married: hurmm ntah lah
Careers in mind: businesswoman or maybe an admin 


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: Eyes . yang bulat tuh memang comel kott
Shorter or taller: mestilah tinggi sebab aku pun tinggi org nye .. haha
Romantic or spontaneous: spontaneous person is much better
Nice stomach or nice arm: both
Sensitive or loud: omg loud lah ... haha riuh nantii
Single or relationship: single 
Noisy or quiet: -_-

Have you ever Lost lasses/contacts: hurmm yup dah berapa tahun tak contact --- 3 years
Ran aways from home: Nope
Hold a gun or knife for self defense: of course leee ... 
Broke someone's heart: i don't think so
Been arrested: never sebab tak pernah buat jenayah .. bhaha
Cried when you lost someone: mestilahhh

Do you believe in

Yourself: yes but sometimes
Miracles: Yes.
Love at first sight: idk either
Heaven: nak
Santa Claus: never believe . nak kena sepuk dengan parent kee
Things last forever: yes dekat dunia tapi kalau kat akhirat nanti nothing last forever

Is there one person you want to be with right now: nope kan dah ade blog
Is there a person you make a promise with now: nope
Is there a person that you can't forget now: Absolutely
Is there something you really want to do now: Join segmen 
Is there something you really wish to have it now: yes but idk what .. hahaha
Is there something you wanted to say to someone now: nope kot

MINI GA 2



SYARAT

1. Buat Entry,Tajuk dan letakkan banner (backlink)
2. Tinggalkan url entry (url blog tidak di terima)
3. Yang belum follow blog ni..sila follow dulu ye
4. Nak tag rakan digalakkan tapi tak wajib ye :)

Pemilihan pemenang berdasarkkan En.Random.Org atau cabutan dari Dable H
 (bergantung pada mood Dable H)

HADIAH

Semestinya bedak arab 50g.Berapa pcs tak pasti lagi ye bergantung pada jumlah penyertaan.

GA ni akan tamat pada 27 April 2013.Pemenang akan diumumkan bila-bila masa selepas itu.


*** dekat fb pun ada buat mini GA juga tau..nak join klik banner shielashoppe kat sebelah tu

GUD LUCK!!




p/s : macam biasalah siapa yang nak join u can click on the banner ok ! 

20 april 2013

well guys ...
today is my last day working at the joubert and i feel so sad . i mean it ok ! 
i wonder when can i meet them again or maybe not . hurmm T_T
tadi waktu 1230 pun ada buat jamuan sikit-sikit and yeah bolehlah enjoy lah jugak . hurm actually i don't want to quit but my parent ask me to do so because payment yang sikit and tak berbaloi . so nak taknak aku pun quit jelah ! ok till the next entry yo ~~

Segmen Blogwalking Aisyah Humaira


please click on the banner if u wanna join ;)


Faedah :
Tingkatkan follower
Tingkatkan kenalan

Syarat :
Follower Aisyah Humaira
Like fanpage Aisyah Humaira di sidebar
Klik [link ini] sampai habis loading *SILA JUJUR
Buat Entry , letak banner segmen dan linkkan ke entry ini
Send link entry ke kotak komen.

Sentiasa Berupdate :
Senarai Peserta

Hadiah :
Review X 5 
Topup RM5 X 2

Pemilihan Pemenang :
Peserta yang paling banyak blogwalking ke blog peserta [topup rm5 x 2]
Random [review blog x 5]

Tamat :
24/4/2013 Jam 10 malam