Feb 28, 2013

THE CRAZY DAY

hari ini kerja aku kat kilang packing tali bungee ...
pagi buta tuh mula-mula aku cop barang pastuh kak mina suruh aku packing . untung tali merah ... 24 inch jadi senang aku nak masukkan dalam botol . tak susah sangat . lagipun boleh buat laju sebab senang . hari ini punya hari tak berapa nak seronok sangat sebab aku kena packing ... =(
aku nak cop barang lagi senang . haihh kak mina kenapa suruh orang packing ???
mungkin barang cop dah banyak sangat kot . ika kerjanya senang . cop barang je . haiyyaa ika manyak untung waa !!
esok kalau boleh aku nak cop ~~
hari ini farah kerja satu area dgn aku n ika . huhu kesian dia terkial-kial masukkan tali bungee sepanjang 48 inch ke dalam botol ... sampai luka jari dia . tak pelah farah .... hurmm lagipun Dia pun membantu kau juga ~~ sampai ika sendiri tak perasan yang kau dah buat sebanyak 3 kotak waktu kau buat sample dgn dia . alhamdulillah allah permudahkan urusan kau ye ,, amin

Feb 26, 2013

voice letter


voice letter

Una cancion de la pelicula:

whispering Corridors 4: Voice Letter.

ROMANCE

Te quiero ,aunque yo desaparezca,

si solo tu puedas ser feliz ,

yo con mis lagrimas, te puedo borrar,

si puedo ,

si solo tu eres feliz .


Por querer mis canciones,

yo canto, canto por ti .


Por querer mi canciones,

yo canto, canto solo por ti .


Te quiero aunque yo desaparezca,

si solo tu puedas ser feliz,

yo con mis lagrimas te puedo borrar,

si puedo .


Si solo tu eres feliz ....


Letter In English:

ROMANCE

I love you, even if I disappear, 

if only you can be happy, 

I with my tears, I can delete, 

if I can, 

if only you are happy. 


Wanting my songs, 

I sing, I sing for you. 


Wanting my songs, 

I sing, I sing just for you. 


I love you even if I disappear, 

if only you can be happy, 

I with my tears I can delete, 

if I can. 


If you're only happy ....

T ARA











KAK MINA

pasal semalam yang aku kenakan kak mina tuh aku dah admit dah pagi tadi . wahahaha kelakar betullah . kak mina merajuk sekejap tapi lepastuh dia ok . huhu sorry kak mina ~~
pada saat-saat akhir tetibe dia terdengar lak aku gelak . kantoii . lepastuh dia cakap ngan aku entah cina mana aku sebat utk kenakan dia . aku cakap cina tuh aku lah tue . haha kak mina x caya . memang sah dia x cam suara aku . huhu ~~ 
nasib baik dia x bagi sebiji penumbuk .. haha kak mina is too nice for that ok ..  wlau segarang mana pun dia tetapi dia x kan buat macam tuh ... she is an open minded, sporting, funny, cute and garang sikit lah . aduhaii kak mina !!!

HAPPY DAY

today i feel so happy ...
first of all because of dia pun dah mula cakap ngan aku n i feel so relieved .
and second is because job yang aku nak sangat aku dah dapat .... i mean bukan kerja baru cuma aku dapat cop tali bungee . huhu ~~ hurmm rezeki aku hari ini untuk jadi tukang cop . x lah susah mana . aku suka sangat kerja tuh . thanx to kak mina sebab kak mina yang suruh aku cop pastuh tandatangan kat satu fail nih . hurmm akhirnya !!!

ok till the next entry ... 

Feb 25, 2013

TENSION

sebenarnya tak adalah tension sangat pun cuma emo je lebih sikit ...
haiyyaa esok ika x pergi kerja dia amek lesen motor . hurmm mesti bosan .
dah lah tadi kat kilang aku gaduh ngan budak nih . dia yang mula dulu pastuh bila aku marah dia marah aku balik ... :'(
dia cakap x nak kawan ngan aku lagi ... hurmm biarlah dia
hurmm tapi kalau esok ego aku x naik mungkin nanti aku mintak maaf je lah kat dia . hurmm sedih betul cerita aku kat kilang hari ini . esok lagi lah sedih sebab ika x da . 

haha tadi petang aku punyalah bosan jadi aku pun call kak mina pakai tefon rumah .. aku cakap aku ni dari zalora and dia ada order kasut dolce soles warna purple pada hari sabtu . hurmm pastuh aku ajak dia jumpa untu discuss pasal barang tuh pukul 12.30 pm. kononnya aku datang kat tempat kerja dia pastuh bincang . hurmm kalau dia tahu esok aku prank dia agaknya apalah dia nak buat kan ? mungkin tumbuk aku ? terima je lah tulah siapa suruh kau kacau dia . padan lah dengan muka aku nih ... yela aku ni kan suka dok ngacau orang ... time tu pulak aku tengah bosan ... ape lagi !!! huhu ~~
till the next entry ....

Feb 23, 2013

VOICE

File:Voice film poster.jpg



now i'm watching this movie . so interesting and all the heroins are so cute and quite pretty . it's about a girl who used to be as a famous singer in that school . and she was killed by somebody . i don't really get it when i read the synopsis of this movie in wikipedia . 

p/s : i really love to watch horror movies . especially korean and japanese . i want to watch evil twin but there wasn't a full movie yet . so i think i'll watch it part to part as i watch voice . 

24 FEB

tomorrow is kak mina's birthday and i want to wish her tonight at 12 am . she will hold an event at her house for her birthday party but i could not attend because her house is too far away from mine . hurmm i wish i could go but just in my dream . but it's okay at least i'm going to wish her tonight .. huhu ~~ 

actually i'm watching an asian movie 
the tittle is secret . it is chinese movie . 
yeah it's quite interesting and i like the hero and the heroin .
the heroin is so cute with a short hair . 

ok till the next entry 

stress !!

hari ini kerja kat kilang stress sangat sampai memebri effect kat perut aku and my head . aku kalau stress akan memberi kesan kepada perut dan kepala aku ... hurmm :'(

hari ini stress sebab aku kena tukar tempat kerja lepastuh sama meja ngan akak tuhh ... hurmm x suka x suka . lepastuh dengan botol packing lambat sampai . hurmm memberi kesan terhadap konsentrasi aku bekerja dan target ( output ) aku x dapat nak capai ... hurmm so sad you alls ..

terpaksa pulak menghadap dengan orang gila yang asyik dok terpandang-pandang lepastuh gelakkan aku .. isyyhh haii ... sabar je lahh !!! lepastuh dia suruh aku senyum pulak tuh . aku dah baran dah nih boleh lak dia suruh aku senyum . humm x pelah dia ingatkan aku utk senyum walau apa keadaan sekalipun . betul lah tuh . kalau kita senyum walaupun kita tengah stress dapat lah jugak menenangkan hati kita sikit . 

ok sampai sini dulu ,, sekejap lagi aku sambung balik .. huahua ~~~

Feb 22, 2013

MIDNIGHT

it's already 1.30 am and i still wake up with my fresh eyes . i don't feel like sleeping so i search for a korean drama and japanese drama . just now i watched for a horror movie - bunshinsaba - and it's quite scary . and now i'm watching playful kiss . the heroin is so pretty and cute and has a big eyes , the hero is so handsome and cool just like oguri shun . 
tomorrow i've to work but i still open my eyes ... haha ~~ i don't know what's wrong in me ! 
oh yup my parent are having a meeting right now with uncle salleh about naning's heritage . yeah my parent this lately are so busy with naning's heritage . usually the meeting will end around 2 am ... sometimes at 12 am . hurmm it's all about the inherit ... 

oh okay i'm sleepy now and i want to go for bed . tomorrow i have to wake up early in the morning . hurmm kalau lah hari ahad ... okay bye till the next entry ~~~
good night and have a sweet dream all of u ! - in love with mizushima hiro - <3<3<3 ouhhh !

SEOHYUN







HAIYAA !!! MALUNYA ...

cerita kat kilang hari ini ...
hurmm nak cite ape eak ?
hari ini kerja sangat lah stress and letih jugak lah ... but fortunately last minute tuh aku terasa penat sedikit . kotak aku buat 2 je . sekali ika tambah lagi 2 ... sebab dia ada masalah kat tempat dia so aku tolong lah . aku cuma dapat buat 3 kotak daripada 4 kotak je . urmm aku x pernah x abis kerja ni first time aku x abes kerja .. sedih :'(
balik tadi pun aku kena prank ... oh no !!!
mula-mula aku berlagak sangat dengan ayie ... aku siap jeling lagi kat dia sebab geram sangat ngan dia . dia suka sangat mengusik orang ! grrr
sekali dia sadung kaki aku ,, huiihh nasib baik x jatuh . aku gi mengadu kat kak farah .. haha kak farah pandang je dia ... huhu ~~ sekali kak mok lalu and dia tanya aku kenapa . aku bagitau dia pasal ayie sadung kaki aku . kak mok cari budak tuh terus dia sound .. ahahaha sound just utk bergurau je bukan serious pun .. heheh padan muka dia . sebelum aku naik van pun aku ada terserempak ngan ayie and he ask for my apologies ... huhu tau takut ...
so aku maafkan lah dengan hati yang ikhlas . lagipun dia gurau je . aku x delah amik serious pun . tapi kalau aku jatuh cam mane ? malunya !!! nasib baik aku tak jatuh ... kalau x ?? mane aku nak letak muke aku ni ? 

p/s : actually ayie baik, dia ok je . first time i met him memang nampak sombong but actually dia peramah lah jugak ...
aku start borak ngan dia waktu kitorang ditempatkan kat area yang sama . mula-mula tuh aku malas lah nak cakap ape kan ... but after 15 minutes aku pun tegur dia pasal ika . and start drpd situ lah kitorang dok borak and borak . banyak lah jugak cite dia ... haha peramah jugak dia nih ... huhu ~~ 

Feb 20, 2013

PARK SOYEON







19 FEB 2013

semalam birthday adik aku yang pertama ... hanis 
omg aku terlambat wish lorhhh 
terlupa meyh ! 
hurmm sorry sangat-sangat sis ...
asalkan aku wish ... huhu ~~ teruknya aku nih hesyyh 

24 feb 2013 ....
birthday kak mina aku tersayang ... hah jangan lupa !!!
dia banyak tolong aku waktu mula-mula masuk sampai sekarang .. ; )
she is so sweet and nice 

THE LATEST STORY

malam semalam dari pukul 8 pm till 1 am i baked cheese tart ...
and today i brought the cheese tart to the factory and gave it to my sisters ... and my friends ...
and alhamdulillah diorang cakap sedap . 
that's mean i've succeed .. hooray !!!
aku buat sorang-sorang without anyone help me for the first time . selalunya aku yang tolong ibu aku but this time i baked it myself . but my mother ada jugak tolong sikit-sikit . letak filling cheese tuh atas crust and settle kan oven tuh ... 
my family pun cakap sedap ... pandai aku buat cheese tart !! huhu ~~
happy sangat sebab cheese tart tuh habis dimakan ...
betul cakap ibu aku ...
bila kita masak / bake sendiri, kita x dapat nak menikmati makanan itu sendiri .... 
bila dah siap aku try makan satu but i felt nothing .. wahahaha ~~~ so poor ! :'(
sadis betu lah !!

p/s : janji orang cakap sedap . i'm so satisfied and happy ending ... today is my happy ever day 

Feb 19, 2013

ME + NOBODY = ALONE

aku menyendiri di dalam rumah oleh sebab ahli keluargaku pergi mesyuarat dengan dato' naning yang dulu punya zaman . aku bersendirian dan ditemani oleh ......

ditemani oleh internet yang sentiasa menemani aku walau di mana jua aku pergi ... 
mahupun di bilik, di ruang tamu, di dapur dan dimana sahaja ... wakaka ayat tak leh bla meyh !
woiii aku seorang diri di sini . ahaha apa lagi k-pop lerrr !!! uhuiii enjoy yourself at this moment ...
pasal kat kilang hari ini nanti aku cite lha ... aku nk ber k-pop nih ...
papai ~~

HOW ? WHEN ?

when and how did i like mizushima hiro ..?
actually aku ada tengok satu drama jepun - hana yori dango -
and the hero is matsumoto jun . so i really like him in that movie .
pastuh aku terjumpa satu movie jepun jugak - hana kimi - 
and aku pun enjoy tengok dgn adik-adik aku then tetibe ternampak pelanduk dua serupa matsumoto jun . selidik-selidik baru aku tahu sape actor tuh ... and he is mizushima hiro . i like him very much than matsumoto jun . even though they look a like but i still like the most mizushima hiro ... 

MATSUMOTO JUN


MIZUSHIMA HIRO