Feb 15, 2013

Israel HANCUR jika JEMAAH SOLAT SUBUH seramai JEMAAH SOLAT JUMAAT

Seorang ulama besar Pakistan, Syaikh Maulana Tariq Jamil menyampaikan pengalaman dakwahnya ketika pergi dakwah di Jordania. ketika di Jordania beliau pergi ke daerah perbatasan Jordania-Israel. Sampai di daerah perbatasan, ketika rombongannya Syaikh Maulana Tariq Jamil selesai menunaikan solat subuh disalah satu masjid di dekat perbatasan, tiba-tiba seorang tentara Israel dari luar melihat kearah dalam Masjid. Setelah melihat sebentar lalu tentara Israel itu langsung pergi. Maka Syaikh Maulana Tariq Jamilmenghampiri tentara Israel itu dan bertanya apa yang dia tadi lakukan.“Saya hanya ingin melihat berapa jumlah orang Islam yang hadir solat subuh di Masjid,”kata tentara Israel itu. Syaikh Maulana Tariq Jamil sambil keheranan bertanya “kenapa?” Dia pun menjawab “di dalam kitab kami (Kitab Taurat) ada tertulis “Jika diseluruh dunia jumlah orang Islam yang hadir untuk solat subuh berjemaah di masjid sama banyak dengan jumlah jemaah solat Jumat, maka saat itu Israel akan hancur.” tetapi ketika tadi saya lihat di masjid jumlah orang Islam yang datang untuk solat subuh berjemaah masih sedikit, maka hati saya tenang, kerana umat Islam pasti tidak bisa kalahkan kami.”Mendengar pembicaraan ini Syaikh Maulana Tariq Jamil sangat keheranan.
Seperti mana sudah ketahui bahwa solat subuh adalah solat yang paling sulit ditunaikan, kerena subuh adalah saat masih gelap, dingin dan saat orang-orang sedang tidur. Jika mana solat subuh bisa ditunaikan maka solat lainnya pastilah akan mudah ditunaikan.
Sebagian besar umat Islam tidak mengetahui pengakuan tentara Israel ini, bahwasanya Israel akan hancur jika jemaah solat subuhnya umat Islam yang hadir sebanyak solat Jumat.
Orang Yahudi selalu berusaha dengan berbagai cara supaya umat Islam bisa meninggalkan Solat 5 waktunya. Kerana orang Yahudi faham jika mana Orang Islam meninggalkan solat fardhunya maka ALLAH SWT pasti tidak akan menolong umat Islam. Sehingga semua usaha umat Islam untuk membela Palestina selalu mengalami kegagalan.

P/S : marilah kita ramai - ramai menghancurkan israel dengan bersujud kepada allah ... bukan hanya pada waktu subuh tetapi menunaikan solat 5 waktu dengan sempurnanya ... dan berdoa kepada allah agar orang - orang kafir di luar sana memeluk islam ... amin

pErLu Ke ???

perlu ke kau nak mintak maaf kat aku ? 
i think you should ask forgiveness from A and not me ...
kau yang tuduh dia macam - macam so kau mintak maaf kat dia lah bukan aku ok ... you've wrong person, my dear !
well kes ni dah settle kan . so aku harap kau x delah nak buat cerita lagi kalau kau buat cerita pun aku dengar je tapi tak percaya sepatah perkataan pun daripada mulut kau . hurmm apelah nak jadi ngan kau nih ? kau tu dah bertunang and tak lama lagi nak kahwin and aku harap kau dapat memberi sepenuh kepercayaan kepada bakal suami kau . berubah lah cepat ... hesyy kau nih haru lah ! 

to my lovely sisters ( kak mina and kak mira ) ...
i'm really sorry sebab tak dapat nak buat kuih tuh . actually kedai untuk beli ingredients tuh tutup seminggu . hurmm ='( 
sedih sangat sebab tak dapat bawakkan kuih tuh untuk akak ... 
tapi x pe insyaallah minggu depan . 
btw akak berdua memang cute gila and sporting ... sweet je !!!

hari ini letih sangat sebab kat tempat kerja tadi aku kena packing tali bungee 48 inch . omg ... aku nak cop tapi erin dapat ... hurmm kenapa akak mira x bagi orang cop ??? hurmm sedih je tapi bahagia sebab aku senyum selalu .. bahaha apelah kau nih merepek je .. 
k till the next entry ...

p/s : my mom dah bising suruh angkat kain cadar kat belakang rumah .. hehe !!!
        i'm coming my dearest mom ~~~